Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Noordoostpolder: Schokland

Schokland was vroeger een eiland in de Zuiderzee en kent een intrigerende geschiedenis. Na een jarenlange strijd van de bewoners tegen het water is het in 1859 definitief verlaten. Tegenwoordig kunt u nog steeds de contouren van het oude eiland in het landschap waarnemen en staat er een museum waar u een beeld krijgt van de geologie en archeologie van de Noordoostpolder. Schokland staat sinds 1995 op de werelderfgoed lijst van Unesco. Op Schokland vindt u Oud- Emmeloord, waar u heerlijk kunt wandelen.

Bezienswaardigheden Noordoostpolder: Urk

Het bekende vissersdorp Urk maakt geen deel uit van de gemeente Noordoostpolder, maar is zeker een bezoek waard om zijn vissershaven en de oude dorpskern. Tot de inpoldering in 1942 is Urk altijd een eiland geweest, waardoor het eeuwenlang vrij geïsoleerd is geweest van de rest van Nederland.

Bezienswaardigheden Noordoostpolder: Orchideeënhoeve

Bij Luttelgeest vindt u de Orchideeënhoeve met onder andere de grootste vlindertuin van Europa. De Orchideeënhoeve is onlangs uitgeroepen tot het leukste uitje van Flevoland.

Bezienswaardigheden Noordoostpolder: Marknesse

Wanneer u van wandelen houdt, is het ook bijzonder om eens langs de oude modellen van het waterloopkundig laboratorium in Marknesse te lopen. Deze zijn grotendeels overgroeid door de natuur, waardoor het wel wat weg heeft van een oude Inca-stad.

Bezienswaardigheden Noordoostpolder: Lemmer

Ten noorden van de Noordoostpolder vindt u het Woudagemaal in Lemmer, dat op de werelderfgoed lijst staat. Lemmer staat ook bekend om haar leuke centrum met gezellige terrasjes. Eén van de mooiste terrassen vindt u bij café “De held van ’63”, genoemd naar de beruchte Elfstedentocht die is gewonnen door Reinier Paping. Lemmer is ook bekend om haar Olympische kampioenen Epke Zonderland en Ritje Ritsma.
de held van 63

Bezienswaardigheden Noordoostpolder: Giethoorn

Aan de oostkant van de Noordoospolder vindt u het prachtige dorp Giethoorn met haar pittoreske kanalen en bruggen. Giethoorn wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd.

Bereikbaarheid

De Noordoostpolder is uitstekend te bereiken via de A6 en heeft een aantal provinciale wegen waarmee u uw bestemming snel kunt bereiken.